dinsdag 30 augustus 2011

Before I Die...

Gisteren kreeg ik een mailtje van een bekend emailadres, afkomstig van een webshop waar ik in mijn Fancy tijd mee had samengewerkt. Wat vliegt de tijd voorbij dacht ik toen ik de mail tussen mijn nieuwe berichten zag staan en er vanuit ging dat de persoon opnieuw een samenwerking wilde opzetten. Toen ik de mail echter opende bleek het een heel ander soort bericht te zijn. Een erg nare boodschap zelfs. De persoon achter de shop (die ongeveer even oud was als ik) was overleden, zo mailde haar zus mij. Vanaf december vorig jaar vocht ze tegen hersenkanker en in juli dit jaar was ze overleden. Zo, daar word je dan even met je neus op de feiten gedrukt. Het leek als de dag van gisteren dat ik haar sprak en nu was ze er gewoon niet meer, een heel gek idee.


Doordat dit sinds ik het hoorde toch een beetje door mijn hoofd spookt en ik nog een site heb die ik al een tijdje wilde plaatsen op mijn blog, heb ik besloten deze twee dingen te combineren. Een tijdje geleden kwam ik de website Candychang.com tegen van, zoals de naam al doet vermoeden, designer Candy Chang. Zij heeft een aantal bijzondere projecten bedacht en uitgevoerd waarvan Before I Die er een is. Voor dit idee heeft ze van de buitenkant van een leegstaand huis een mega krijtbord gemaakt met daarboven de tekst: Before I Die... Daar kunnen mensen dus invullen wat ze willen doen/zien/ervaren voordat ze doodgaan.Het klinkt een beetje zwaar en meestal plaats ik op mijn blog alleen maar vrolijke en luchtige items, maar de gedachte achter dit idee vond ik gewoon erg mooi. Mensen die er mee in aanraking komen (of dat nu is doordat je echt voor dat huis staat of dat je het ergens -bijvoorbeeld hier- leest) worden meteen aan het denken gezet. Zo nu en dan beseffen dat dingen niet vanzelfsprekend zijn, de tijd voorbij vliegt en dingen heel plots compleet kunnen veranderen, kan naar mijn idee geen kwaad. Hierdoor geniet je meer van goede en positieve dingen en ook helpt het je wellicht een beetje om de dingen die je graag wilt doen ook echt te gaan doen. Wat wil jij graag doen/zien/ervaren in je leven? Een paar dingen die mij als eerste te binnenschieten zijn:

* Mijn eigen winkeltje/eettentje openen
* Spaans leren
* Een boek schrijven/maken
* Andere culturen (beter) leren kennen

* Reizen en wat van de wereld zien. Vooral Australie en Azie staan hoog op mijn lijstje.
* Zwemmen met dolfijnen
* Een tijdje in het buitenland wonen
* Van woning ruilen met iemand uit een ander land

Hoe langer ik erover nadenk hoe meer dingen ik kan bedenken. Al is een ding (dat ik nu al zoveel mogelijk probeer toe te passen) wellicht wel het meest belangrijke punt op mijn lijstje: genieten van elk moment en blij zijn met wat je hebt!


Lees hier meer over het Before I Die project en andere ideeen van Candy Chang.

2 opmerkingen:

 1. Oh jeetje! Wat een verdrietig nieuws zeg! Maar goed om bij stil te staan...Het leven is niet voor eeuwig... sterker nog: Het kan zo over zijn.

  Mooie doelen heb je geformuleerd! Dat ze maar allemaal uit mogen komen! :)
  Leef en Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, ik heb eenzelfde soort lijstje als jij!
  http://anoukklein.wordpress.com/2011/08/12/bucketlist/

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...