zaterdag 6 augustus 2011

Magazine tip: Jansen

Vroeger las ik ontzettend veel tijdschriften maar de laatste jaren is het aantal titels dat ik echt leuk vind best wel afgenomen. Ik lees nu af en toe de Linda en ook koop ik vaak de Happinez. Heel af en toe wil ik Psychologie Magazine nog wel eens meepakken en daar houdt het dan ook wel een beetje op. Oh ja en nu lees ik natuurlijk iedere week de Grazia! ;)

Het is natuurlijk ook best een lastige klus om vernieuwend te blijven als je als blad al jaren bestaat. Ik wil niet zeggen dat bepaalde titels moeten verdwijnen maar wat mij betreft mogen er best wat vernieuwende titels bij komen. Deze week kwam ik er toevallig eentje tegen: Jansen. Ik had er nog nooit eerder van gehoord en ook mijn oog was er tijdens bezoekjes aan de kiosk niet op gevallen. Heel gek is dat laatste niet want de cover is niet heel opvallend, althans, die van het nummer dat ik heb gekocht.

Jansen, niet rijk wel smaak, laat zien dat leuk leven niet duur hoeft te zijn en dat 'smaak' en 'plenty money' compleet los van elkaar kunnen staan. De levensstijl, tips en idee├źn die zij je voorschotelen zijn dan ook een perfecte mix van low budget en wat meer luxe. Het blad roept bij mij een beetje het Hollandse Hema gevoel op. Hip maar totaal niet exorbitant.

Op www.nietrijkwelsmaak.nl, de bijbehorende website, krijg je vast een indruk van het concept. Ook staan er leuke tips en artikelen op. Jansen kost € 4,95.

3 opmerkingen:

 1. Exorbitant... Hallelujah! Dat is het woord van mijn dag! Chique de friemel zeg... :)

  Het lijkt mij wel wat dit blad! Zou ik hem mogen lenen als je hem uit hebt? Dan kan ik even proeflezen... Als het wat is, dan zal ik 'm in het vervolg meenemen.
  Ik lees meestal de Linda, Happinez, soms de Flow en de JFK & BLVD van Popcorn. Ik ben benieuwd of Jansen daar binnenkort bij gaat horen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh en lowbudget chique is de levensstijl die ik me aan moet gaan meten... want echte chique leegt de portemonnee te snel :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Daan, leuk dat je een artikeltje over JANSEN maakt. Ik ben nu bezig met mijn afstudeeropdracht van dit blad. Leuk dat je ook een leuk blad vindt! X

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...