zaterdag 19 februari 2011

Homemade sushi

Gisteren heb ik voor het eerst zelf sushi gemaakt met vriendin L. Als echte sushi addict natuurlijk wel even een afweging, aangezien je bij de gedachte aan deze lekkernijen toch verlangt naar de smaak en kwaliteit die je in een goede sushibar krijgt voorgeschoteld. Maar goed, als echte liefhebber moet je het natuurlijk wel geprobeerd hebben. Ons motto was dan ook: met de juiste ingredienten & materialen en een flinke dosis liefde en tijd moet er heus wel iets eetbaars van te brouwen zijn ;)

Alles verliep eigenlijk vrij goed. Achteraf gezien is het moeilijkste onderdeel (naar mijn idee) de rijst. Deze kan namelijk makkelijk mislukken (althans, dat is dus onze ervaring). We hebben de rijst in twee porties gekookt waarvan portie twee eindigde als een plakkerige rijstebrij. Maar je weet wat ze zeggen... Oefening baart kunst! ;) De eerste maki's en nigiri's (die we maakten met het goede deel van de rijst) waren aardig goed gelukt, zeker voor een eerste keer.

We hebben bij het maken gebruik gemaakt van verse tonijn, verse zalm, tonijn uit blik (voor een spicy tuna maki met een beetje mayo, chili vlokken, peper en bieslook), komkommer, avocado, garnalen met een knapperig laagje erom, bieslook, sesamzaadjes en wasabi. Het voorafje was uiteraard Edamame (sojaboontjes) met zeezout. Verder heb ik voor het eerst sake (warme rijstwijn) geproefd maar dat bleek niet aan mij besteed te zijn :P Hierbij wat foto's van de tafel met onze (deels zelf bedachte) creaties!

4 opmerkingen:

  1. Het waren ietwat uit de kluiten gewassen sushi-stukken.... maar wel bere-lekker! Vooral die jij hebt gemaakt... de spicy tuna! Jummie! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmm dat ziet er heerlijk uit, en het wasabi hartje is briljant.
    zou zo zweren dat je vriendin je zus kon zijn, veel gelijkenis.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...