zaterdag 26 maart 2011

Miyako Tea & Sushi

Het weekend mag dan een uurtje korter zijn, voorlopig hebben we nog een complete avond en de hele zondag om uit te rusten en/of leuke dingen te doen. Mijn plannen? Mijn kledingkast eindelijk eens opruimen (al vraag ik me af of ik me aan deze belofte ga houden), morgen uitslapen en uitgebreid ontbijten (verse broodjes met scrambled eggs en een kop ginger green tea) en hopelijk genieten van het zonnetje. Gisteren in ieder geval al een feestje gebouwd en als van ouds even lekker gek gedaan met pruiken, brillen en lippenstift (net als vroeger - op de middelbare school - en ja, dat is lang geleden ;)).

Verder hebben vriendin L. en ik vandaag een leuke ontdekking gedaan in Haarlem... Miyako Tea & Sushi, voor echte Japanse groene thee (heel veel soorten), heerlijke sushi en mooie Japanse theepotten, accessoires & gifts. Deze winkel/lunchtent zit op de Gedempte Oude Gracht 21 (midden in het centrum dus) en is erg leuk voor als je wat speciale soorten thee wilt inslaan, gezellig een kopje thee wilt drinken of ontzettende behoefte hebt aan sushi (tot mijn grote verdriet is NoSushi tijdens mijn verblijf in Spanje faillet gegaan en daarom is iedere sushi ontdekking mooi meegenomen). Mocht je dus binnenkort in Haarlem zijn neem er dan eens een kijkje want ook voor een leuk cadeautje ben je hier aan het goede adres.

Wij proefden twee soorten Japanse groene thee (beiden erg lekker) die niet te vergelijken zijn met de zakjes uit de supermarkt en bestelden uiteraard wat diverse sushi en edamame (sojaboontjes). Daarnaast verliet ik de winkel extra blij met een bak groene thee ijs (my favorite!) onder m'n arm! Je raadt al waar ik zo een bakje van ga proeven ;-) Fijn weekend!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...