vrijdag 21 januari 2011

Verse ravioli, overheerlijke bruchetta & Prosecco!

Uitgebreid koken vind ik heel leuk om te doen. Uren in de keuken staan om mooie, verse, lekkere ingredienten om te toveren tot een heerlijk avondmaal is voor mij dan ook zeker geen straf. Lekker bezig zijn en genieten van allerlei lekkere geuren en kleuren en verlangend uitkijken naar het (hopelijk goed gelukte) eindresultaat. Gisteren was zo'n dag. Samen met vriendin L. besloot ik om met zijn tweeen lekker uitgebreid te gaan koken.

Na wat gesurf op internet en wat kookboeken te hebben doorgebladerd moesten we een knoop doorhakken (best lastig want zoveel dingen zijn lekker en leuk om te maken). We waren het er al snel over eens dat het verse ravioli zou worden (ik heb namelijk een pastamachine) met een vulling van geitenkaas, zelfgemaakte pistachepesto en thijm. Daarnaast leek het ons leuk om een bruchetta als voorgerecht te serveren. Een erg leuk en lekker recept vonden we in het kookboek Easy Italian. De topping bestond uit: tomaat, avocado, knoflook, verse basilicum, anjovisfilet, citroensap, olijfolie en peper en zout.

Het resultaat was echt yummie! Het pastadeeg was goed gelukt en ook de vulling was erg smaakvol. De bruchetta is ook voor herhaling vatbaar: makkelijk te maken en een erg goede combinatie van ingredienten. Verder hadden we natuurlijk een fles ijskoude prosecco opengetrokken en pas tegen de tijd dat Wie Is De Mol begon, zaten we met een voldaan gevoel uit te buiken. Hierbij direct wat foto's van gisteren. Tegen iedereen die nog nooit verse pasta gemaakt heeft en koken leuk vindt wil ik nog even zeggen: probeer het een keer, het is echt niet zo moeilijk (al moet je wel een pastamachine hebben), het is heerlijk en het idee dat je het helemaal zelf hebt gemaakt zorgt ervoor dat het NOG beter smaakt! ;)

3 opmerkingen:

  1. Oh wat was het lekker!! En bovendien een knetter gezellige avond!!

    Wanneer daten we weer? ( incl. cocktails en Karaoke? ♥ ) ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit Daan! Het water loopt me in de mond :-) X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bravo y bravo que delicia!!Un gran trabajo.

    Un saludo desde Barcelona ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...