donderdag 31 december 2009

DIY: create this cute coupe


Klik voor een vergroting

Een paardenstaart, los haar of een vlecht. Allemaal best leuk, maar ter afwisseling kun je natuurlijk ook een keertje een ander kapsel uitproberen (zonder daarvoor naar de kapper te hoeven)! Wat denk je bijvoorbeeld van het voorbeeld hierboven? Toen ik het plaatje zag vond ik het meteen leuk en dat komt met name door de gekleurde strikjes, die het kapsel helemaal af maken en zorgen voor een cute look. Het ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit, maar dat valt reuze mee! Het voordeel van deze opgestoken coupe is namelijk dat het lekker rommelig is, en dat je dus niet perfectionistisch te werk hoeft te gaan en ieder plukje op de juiste plaats hoeft vast te zetten.

Wat heb je nodig? Half lang tot lang haar, een flink aantal schuifspeldjes, haarlak en speldjes met strikjes (deze kun je ook zelf maken door de speldjes en strikjes uit de afbeelding hierboven te bestellen bij bijvoorbeeld
www.brocanteroosjes.nl en ze aan elkaar vast te lijmen/binden). Natuurlijk heb je wel twee spiegels nodig. Ik zet mijn spiegel meestel op de trap en zet 'm dan zo neer dat ik in de spiegel die achter me hangt mijn achterhoofd goed zie. Mocht dit niet kunnen dan kun je altijd aan een vriendin vragen of ze je wilt helpen.

Verdeel je haar in drieen zodat je een gedeelte in je nek hebt hangen en links en rechts aan de voorkant naast je gezicht. Pak in je ene hand het linker deel en in je andere hand het rechter deel vast en draai de plukken een beetje rond (niet te strak!). Houd de onderkanten goed vast zodat het niet uitdraait en doe ze naar achter als een soort halve staart terwijl je met een hand de twee samengevoegde onderkanten vasthoudt. Pak vervolgens de rest van het haar (dat nog in je nek hangt) ook vast in die hand, zodat je al je haar vast hebt op de plek waar bij een paardenstaart een elastiekje zit. Rol alles vervolgens op naar boven (zodat de onderkant van al je haar midden in het opgerolde haar zit) en zet deze rol vast met schuifspeldjes. Probeer het eerst op plaatsen vast te zetten waardoor de rol goed blijft hangen, zodat je vervolgens twee handen vrij hebt om op de nodige overige plaatsen ook schuifspeldjes te plaatsen of om plukjes los te halen die je wilt laten uitsteken. Zit alles naar wens? Spray er dan wat haarlak overheen zodat het beter blijft zitten en bevestig vervolgens de speldjes met strikjes. Et voila, je nieuwe coupe is geboren!
Ik heb geprobeerd het zo duidelijk mogelijk te beschrijven, maar ik kan me voorstellen dat er misschien dingen zijn die niet helemaal duidelijk zijn. Dus mocht je vragen hebben, mail me gerust of laat een reactie achter :)

3 opmerkingen:

  1. leeeuk!! jammer genoeg heb ik heel irritant haar, namelijk in laagjes tot bijna op mn schouders... dus dan kan ik dit niet doen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk gedaan

    Op je hele blog heb je trouwens echt hele mooie bewerkte foto's en plaatjes. Echt Super leuk gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...