dinsdag 15 december 2009

X-mas musthave: Christmas Crackers

Christmas Crackers, tot gisteren had ik er nog nooit van gehoord, maar nu ik weet wat het zijn is een ding zeker: ik ga ze kopen voor kerst! Misschien ken jij ze wel, maar voor iedereen die het niet kent hier een korte uitleg:

Rond de tweede helft van de 19e eeuw werden Christmas Crackers een onderdeel van de kerstviering. Tom Smith, een banketbakker uit Londen, maakte en verkocht in die tijd gesuikerde amandelen die waren verpakt in een papiertje. Hij ontdekte dat jonge mannen deze ‘bonbons’ kochten voor hun liefjes en daarom stopte hij een liefdesboodschap in de wikkel van de bonbon. Op zoek naar iets bijzonders voor het kerstdiner bedacht hij, voortbordurend op de boodschap in een wikkel, de Christmas Cracker. Het verhaal gaat dat Tom Smith werd geïnspireerd door het geknetter van hout in de openhaard. Hij experimenteerde met salpeter en stroken dun karton waarbij het van elkaar trekken van de stroken leidt tot een knal (cracker) en een vonk. En voila: de Cristmas cracker was geboren! (bron: feestwinkel-paddenburg.nl)

Christmas Crackers zien er dus uit als bonbons. Tijdens het kerstdiner trekt iedereen zijn Christmas Cracker open en dan komt de inhoud tevoorschijn! Meestal bestaat deze uit een cadeautje, een wens of spreuk en een papieren hoedje/kroontje dat je op moet zetten. Grappig hè? Ze zijn hier >>> en hier >>> online te koop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...