zaterdag 20 maart 2010

Citytrip Berlijn


Klik op de afbeelding voor een vergroting. Ik ben de persoon met de grote roze cirkel en ik ga met de persoon onder het kleinere cirkeltje

Het is al zo'n zeven jaar geleden dat ik als zeventienjarig meisje naar Berlijn ben geweest maar ik herinner het me als de dag van gisteren. Ik zat op de middelbare school en deze stad was de bestemming van onze vierdaagse excursie. Ik heb er geweldige herinneringen aan, maar anderzijds besef ik me wel dat de tijd echt enorm snel voorbij is gegaan! Het voelt niet als zeven jaar. Pas als ik me bedenk wat ik in de tussentijd allemaal heb gedaan en meegemaakt, en hoe erg ik in die zeven jaar ben veranderd, dan besef ik me dat het niet vorig jaar was dat ik daar als jonge middelbare scholiere rondliep...

Ik en mijn vriendinnen vormden een van de brave groepjes maar zoals je weet: schijn bedriegd! We waren namelijk geen lieve onschuldige meisjes maar ettertjes die lol boven alles stelden. 's Nachts bekogelden we elkaar met negerzoenen waardoor de muren volhingen met deze lekkernij en ik op een handoek moest slapen omdat mijn kussen onder de slagroon met chocolade zat. 's Avonds mochten wij zo doorlopen met onze gevulde plastic zakken met mixdrankjes (die overigens heel smerig bleken) terwijl de rest uitgebreid werd gecontroleerd. Want tja, ons onschuldige imago zorgde ervoor dat geen enkele leraar ook maar dacht dat wij alcohol zouden drinken, laat staan dat we het 't hostel in zouden smokkelen. We hadden de grootste lol om van alles en niets en we waren alle vier verliefd op jongens uit andere klassen (we waren daar met alle havo klassen) die we eigenlijk niet eens kenden (whaha). Het waren echt de leukste dagen uit mijn middelbare schooltijd! Zoals ik alles toen beleefde, zal ik nooit meer iets beleven. (Dat klinkt dramatisch, maar zo is het niet bedoelt ;) )

Maar guess what... Ik ga terug! En het leukste is nog wel dat ik samen ga met iemand die er toen ook bij was! Een meisje uit ander groepje waar ik toen niet mee om ging. Ik kende alleen haar naam. Een aantal jaren na de middelbare school kwamen we elkaar weer tegen en werden we vriendinnen. Citytrips zijn altijd leuk en het leek ons dan ook een geweldig plan om er eentje in te plannen. En wat is er voor ons nu leuker dan om terug te gaan naar een stad waar we zulke geweldige jeugdherinneringen aan hebben! We hebben een mooi appartement geboekt en zullen er in april naartoe vliegen. Berlijn, here we come!

Ben jij ook in Berlijn geweest en heb je leuke of handige tips? Zet ze dan in een reactie onder dit bericht of stuur een mailtje naar sodifferentthanbefore@hotmail.com. Thanks alvast! :)


Ons appartement :)

4 opmerkingen:

 1. Hii!
  Ik ga in augustus voor het eerst naar Berlijn en ik wil in elk geval dit niet missen: http://www.cupcakeberlin.de/

  En misschien kan je hier ook nog wat tips vandaan halen:
  http://www.spottedbylocals.com/berlin/

  Groet
  Lya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Swirly,

  Bedankt voor je tips! De cupcakes zien er echt super uit zeg, die wil ik zeker proeven! En ga ook even op die andere site die je noemde kijken :)

  grtz,
  Little DNLL

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaja wie had dat ooit gedacht! Dat je terug zou gaan met het meisje, die wél altijd werd gecontroleerd op drank en niet zo'n onschuldig imago had! Ik heb er heeeeel veel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. berlin is echt een geweldige stad! om te shoppen maar ook om uit te gaan, qua uitgaan moet je definitely naar cookies en tresor!

  En qua shoppen.. kreuzberg is heel gaaf.. de wijk.. tweedehands winkeltjes etc. en in de wijk mitte ligt de concept store.. als je aankomt lijkt het alsof de winkel leeg is maar je moet met een trapje naar beneden en daar is de winkel..

  veel plezier iig!
  ik ga over 3 weken weer;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...