woensdag 3 maart 2010

Mooi: Operation Beautiful

Ik heb weer een site die ik graag met jullie wil delen omdat ik het een erg leuk en vooral mooi idee vind. Het gaat om operationbeautiful.com, een site die is opgericht door iemand die niet langer negatief wil denken over zichzelf en het liefst alle negatieve gedachten die men over zichzelf heeft wil wegnemen.
De missie van de site is dan ook: ervoor zorgen dat je niet meer negatief over jezelf denkt/praat of je nog bezig houdt met ‘fat-talk’. De bedenker hoopt dat mensen zich door deze site gaan realiseren wat voor ‘vergif’ het is, die negatieve gedachten over jezelf. Het kan je beschadigen en het doet je pijn.
De site is ontstaan doordat ze zichzelf wilde verzetten tegen haar gedachten en uitspraken over haar gewicht en lichaam. Ze realiseerde zich wat de kracht kan zijn van een anoniem iets als Operation Beautiful. Wat het precies is? Het idee achter deze site is mensen stimuleren om overal briefjes achter te laten met daarop positieve tekstjes. Daar word je niet alleen zelf blij van, ook de mensen die de briefjes vinden zouden dit erg positief kunnen ervaren. Zo is de maker ooit begonnen met het plakken van briefjes op spiegels in openbare gelegenheden met daarop de tekst ‘you are beautiful’ of ‘you are amazing’ ! Kort gezegd is meedoen aan deze missie dus heel simpel, het enige dat je nodig hebt is pen en papier! Ook leuk: je kunt een mailtje sturen naar de bedenkster met daarin een foto van je eigen operation beautiful note of een beschrijving van je ervaring, en dat zet zij ‘m op de website. I’m in! :) Kijk voor meer info en foto’s van mensen die eraan meedoen op http://www.operationbeautiful.com/

1 opmerking:

  1. Wat een leuk initiatief! Ik denk dat het voor veel mensen echt een opsteker is!

    Ken je btw postsecret.com?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...