Vorig weekend heb ik heerlijk gegeten, we aten namelijk gevulde champignons en verse pasta, met daarbij uiteraard een glas prosecco ;)! De gevulde champignons heb ik qua vulling ter plekke bedacht met spulletjes die er in huis waren. Uiteindelijk heb ik twee varianten gemaakt. De vegetarische variant: gevuld met fijngesneden basilicumblaadjes, verse mini blokjes tomaat (gesneden van de buitenkant en dus zonder de 'drap'), mozzarella, pijnboompitjes, knoflook en een beetje pesto. De andere helft van de uitgeholde champignons kregen een vulling van boursin, fijngesneden bladpeterselie en prosciutto. Het was erg geslaagd, want we hebben ervan gesmuld! Dus mocht je van champignons houden, probeer het een keertje. Qua vulling zijn en talloze mogelijkheden en ze hoeven niet eens zo heel lang in de oven, gewoon totdat ze er goed uitzien. Tip: neem wel extra grote champignons. Je kunt trouwens ook portobello's gebruiken. Dan hoef je alles niet zo fijn te snijden en heb je er aan een per persoon genoeg (als voor- of bijgerecht). Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten