dinsdag 8 juni 2010

Ciabatta met rivierkreeftjes, basilicummayonaise en tuinkers

Natuurlijk moet je van rivierkreeftjes houden, maar als dat het geval is dan vind je dat zeker weten een goddelijk broodje! Ik eet ‘m wel eens in een lunchtentje, en omdat ie zo lekker is besloot ik dat ik ‘m vast ook wel zelf kon maken voor thuis. Nou dat is gelukt (het is ook niet moeilijk hoor) en daarom deel ik ‘m graag met andere liefhebbers van lekkere broodjes! Hier dus het recept van mijn eigen versie.

Wat heb je nodig?
Een of meer vierkante ciabatta broodjes om af te bakken (die van supermarkt Deen zijn erg lekker!), rivierkreeftjes, tuinkers, een basilicumplant, mayonaise, mosterd, knoflook, zout, peper en een keukenmachine (voor de verse basilicummayonaise).

Aan de slag!
Verwarm de oven en ga ondertussen aan de slag met de basilicummayonaise (deze kun je ook al van tevoren maken en in de koelkast zetten). Pluk de plant zo goed als kaal en was de basilicumblaadjes af. Dep droog met keukenpapier. Haal de keukenmachine tevoorschijn en vul deze met wat mayonaise (voor twee broodjes heb je genoeg aan 2,5 eetlepel), een eetlepel mosterd, wat zout en peper, een fijn geperst teentje knoflook (mocht je echt niet van knoflook houden dan kun je dit weglaten) en de blaadjes basilicum. Zet de machine eventjes aan en je zult zien dat alles al snel een mooi mengseltje geworden is.

Doe de broodjes nu in de oven (op de verpakking staat hoeveel minuten, dit verschilt per merk) en haal de rivierkreeftjes en de tuinkers uit de koelkast. Was de tuinkers indien nodig en wacht tot de broodjes klaar zijn. Laat de broodjes vervolgens eerst even afkoelen zodat ze lauw of koud zijn (anders wordt het een kleffe boel) en snijd ze open. Smeer in met een laag van je verse basilicummayonaise en roer in een bakje de overige basilicummayonaise door de rivierkreeftjes heen. Verdeel de kreeftjes dan over de broodjes en doe er nog wat peper overheen. Knip vervolgens flink wat tuinkers over de kreeftjes heen, doe de broodjes dicht en smullen maar! Eet smakelijk!Morgen op LittleDNLL Ciabatta tosti met geitenkaas, honing, walnoten en verse thijm.

4 opmerkingen:

 1. ziet er heerlijk uit, ga ik vanmiddag ook maar eens proberen:)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het net gegeten en het was heerlijk...bedankt voor het recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er heerlijk uit ,ga ik zeker een keer maken
  gr Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit. Krijg er spontaan trek in.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...