woensdag 9 juni 2010

Ciabatta tosti met geitenkaas

Gisteren plaatste ik het recept voor broodjes met rivierkreeftjes, basilicummayonaise en tuinkers, vandaag is het de beurt aan ciabatta tosti’s met geitenkaas! Een erg simpel maar heerlijk recept (al zeg ik het zelf!).

Wat heb je nodig voor een broodje?
Een vierkant ciabatta broodje, 2 plakjes geitenkaas (verkrijgbaar in de supermarkt), verse takjes thijm, walnoten (fijngehakt, dit kun je ook zelf doen), peper en natuurlijk honing.

Aan de slag!
Lees op de vepakking van de ciabatta hoe lang deze in de oven moet en halveer deze tijd (hij moet namelijk nog niet doorbakken zijn omdat ie ook nog onder het tosti-apparaat gaat). Verwarm de oven voor en hak ondertussen de walnoten fijn (mocht dat nog niet het geval zijn). Haal twee plakjes geitenkaas uit de verpakking en pak de peper, de thijm en de honing. Doe je broodje in de oven en zorg ervoor dat je tosti-apparaat alvast opwarmt. Nadat de halve afbaktijd van de ciabatta is verstreken haal je ‘m eruit en snijd je ‘m voorzichtig (hij is erg warm en scheur snel stuk) open. Laat eventjes afkoelen en leg de plakjes geitenkaas erop. Leg daar vervolgens de gehakte walnoten en de thijm op (niet de hele takjes, rits er wat van af). Vervolgens met wat peper bestrooien en er wat honing overheen gieten en je broodje kan in het tosti-apparaat. Kijk binnen twee minuten even hoe het gaat want hij is erg snel klaar!
Als ie er goed uitziet kun je ‘m eruit halen. Je kunt eventueel nog wat extra honing op je bord leggen waar je ‘m lekker kunt indopen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...