maandag 7 juni 2010

Je eigen handschrift als lettertype!

Dingen die niet iedereen heeft of die zelfs uniek zijn vind ik vaak het leukst (en nee, dat betekent niet dat de onderwerpen waarover ik schrijf nergens anders te vinden zijn of dat ik per definitie geen H&M, Zara en Mango draag...) Ik doel meer op kleine dingen waar je veel vragen of complimentjes over krijgt omdat ze zo bijzonder of leuk zijn. Zoals dat ene armbandje uit een eenmanszaakje dat verstopt zat in een schattig klein straatje waarvan veel mensen het bestaan niet weten, of die ene canvastas die je zelf hebt versierd of gecustomized. Nou goed, je snapt nu waarschijnlijk wel wat ik bedoel :)

Een ander iets dat erg persoonlijk en uniek is, is je handschrift. Misschien is jouw handschrift niet heel netjes of heel bijzonder, maar hoe dan ook het iets unieks (hoeveel ie misschien ook mag lijken op handsschriften van anderen). Zou het daarom niet leuk zijn om ook in de digale wereld in het bezit te zijn van je eigen unieke letters? Je raadt het al... Dat kan! Op www. fontcapture.com kun gemakkelijk je eigen font creeeren!

Hoe? Surf er naartoe en ga naar 'create your font now'. Download vervolgens het font template (een vel met allemaal vakjes er op). Deze moet je even uitprinten en dan kun je aan de slag. Het enige dat je moet doen is de vakjes vullen met de letters die erbij horen (zo is er een bepaald hokje gekoppeld aan de 'A' etc). Gelukt? Scan dit blaadje dan in en upload het op de site. Et voila! Er wordt automatisch een downloadbaar handschrift (font) van gemaakt! Deze letters kun je vervolgens gebruiken in onder andere Word en Photoshop! Leuk he??
Mocht je geen scanner hebben maar wel een muispen dan kun je het vel met de hokjes openen in Photoshop en digitaal invullen met je muispen.

3 opmerkingen:

  1. Uiteraard heb ik hierover getweet naar mijn alterego, want dit is heel gaaf. Als het goed is heb jij op je twitteraccount van een andere creatieve dame nog een website gehad met de mogelijkheid. Dank voor de tip. Ga er zeker binnenkort gebruik van maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dit is geniaaaal! ga ik vandaag zeker 'ns proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...