Afgelopen donderdag had ik zin om uitgebreid te koken. Ik heb verse pasta gemaakt (tagliatelle) met verse vegetarische pastasaus en als voorafje een portobello paddestoel (een soort reuze champignon) gevuld met pesto, tomaat, basilicum en buffelmozarella! Het kost een beetje tijd maar dan eet je natuurlijk ook wel superlekker! Voor de saus heb ik gebruikt: roma tomaten (ontveld en fijngemaakt), rode uit, rode peper, verse basilicumblaadjes, verse knoflook (dit is geen gewone knoflookbol maar heet echt verse knoflook, er zitten maar een paar teentjes in die bol), verse oregano (van een plantje), balsamicoazijn, peper en zout. Tijdens het opdienen nog een stuk Parmezaanse kaas geraspt om eroverheen te strooien. Voor de pasta heb je slechts bloem (typo ‘00’), eieren, olijfolie en melk (1el) nodig. Voor de gevulde portobello’s: portobello’s, (buffel)mozarella, tomaat in kleine blokjes gesneden zonder al te veel vocht, wat gescheurde basilicumblaadjes, goede pesto en wat peper en zout.
Kortom: probeer het een keertje want het is echt smullen! Let op: om zelf pasta te maken heb je wel een pastamachine nodig.
mmmm... ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen