maandag 16 augustus 2010

Barcelona here I come! (again)

Misschien weet je nog dat ik in april dit jaar voor vier dagen naar Barcelona ben geweest. Ik vertelde toen al wat een geweldige stad ik dit vind en hoeveel moois er te zien en te beleven is. En dan heb ik het nog niet eens over de ligging AAN het strand en de hoeveelheid leuke restaurantjes met op hun menukaarten de meest heerlijke dingen. Ik raad iedereen dan ook aan om er zeker een keer een citytrip aan te besteden. Zelf ben ik er nu twee keer geweest (in totaal acht dagen) en dat was heerlijk, want je doet natuurlijk vier dagen alleen maar leuke dingen (lekker eten en drinken, shoppen, bezienswaardigheden bekijken, wandelen, genieten van het heerlijke weer (als je in de juiste periode gaat) en ga zo maar door).


Toch wilde ik altijd al voor langere tijd naar een buitenlandse stad toe. Want ja, pas dan kun je een stad natuurlijk ‘echt ontdekken’. Daar zijn een paar dagen gewoon te kort voor. De afgelopen maanden liep ik met dit idee rond. Al snel wist ik dat ik gewoon het liefste naar Barcelona toe zou willen. Een andere stad dan dat zou natuurlijk ook leuk zijn, maar iets in me wil gewoon voor langere tijd naar Barcelona. In april had ik ook echt het gevoel dat ik er nog dit jaar naar terug zou gaan. En dat gaat dus daadwerkelijk gebeuren! Eind deze maand vlieg ik er naartoe en blijf in plaats van vier dagen, vier maanden!

In deze periode hoop ik veel te leren en veel leuke dingen mee te maken. Ook kan ik Barcelona gaan ontdekken en wil ik Spaans gaan leren (in hoeverre je dat natuurlijk in vier maanden kunt leren). Natuurlijk ga ik mijn best doen om jullie op de hoogte te houden van mijn belevenissen en wil ik LittleDNLL gewoon blijven bijhouden vanuit Spanje. Ik heb er ontzettend veel zin in en wil iedereen bij deze oproepen om tips ed. naar me te mailen (indien je die hebt natuurlijk). Zou ik erg leuk vinden!

10 opmerkingen:

 1. Leuk, ik moet straks weer naar school! Ik heb wel een handige tip voor vakantie, namelijk neem ducktape mee! Daarmee kun je alles fixen;).
  x Lizz

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ducktape? En wat is dat dan? (heb er nog nooit van gehoord, haha) Ben benieuwd!
  Een nieuw schooljaar heeft ook altijd wel iets leuks toch?! Thnx voor de tip. X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wow wow! Echt geweldig hoor :)
  Toen ik las dat je langer ging dacht ik "Oh dan gaat ze 2 weken waarschijnlijk, wat leuk!" Maar 4 maanden?! WOW! =D Dat worden er ongetwijfeld vier om nooit te vergeten ;) Amuseer je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaaaf!
  Ik had laatst een site gevonden waar je de basisdingen van spaans kon leren. Die kreeg ik tijdens mijn spaanse lessen te zien. Maar ik kan hem niet meer vinden.
  O deze is ook wel handig:
  http://wp.digischool.nl/spaans/oefenen/hablar/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ga binnenkort ook naar Barcelona, ietsje korter dan jij, helaas maar voor drie dagen. Maar ben ook al op zoek naar leuke tips. Kijk eens op www.petitepassport.wordpress.com (of mail Pauline voor persoonlijke tips, heb ik ook ontvangen, hartstikke leuk)en
  www.barcelona.blog.nl
  In de Red van juli/aug stond een artikel over Eixample met leuke adresjes. En natuurlijk bljft de 100% gids van Momedia een aanrader. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O ja, op mijn site vind je ook vast nog wel links naar leuke websites: www.wat-leuk.blogspot.com
  (check categorie hotspots en reizen) En de Spaanse versie van Good2b: www.good2b.es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. !Hola chica!
  Ik geef de voorkeur aan sporttape boven duct tape, omdat je het zonder schaar kunt afscheuren,en ook voor tassen, broekspijpen, blaren en blessures kunt gebruiken.
  Ennuh: ik ben een jaar op reis geweest met een backpack van 13kg inclusief toiletspullen, dus dat inpakken gaat jou ook heus lukken!
  Kies vooral kleren die ALLEMAAL met elkaar onderling te combineren zijn en vergeet je lievelingsspijkerbroek niet. En wat je niet bij je hebt, kun je daar ook kopen (leuke topjes en rokken genoeg daar!). Stroopwafels wordt wat lastiger.
  En om alles in je koffer te krijgen: ondergoed en sokken kunnen IN schoenen en andere doosjes etc. ROL je kleding op, dan past er echt meer in je tas/koffer!
  Succes en ik ben benieuwd naar je avonturen!
  !Buen viaje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat super!!!!!! Ik wil je alvast een hele fijne tijd toe wensen in een van mijn lievelingssteden Barcelona! En succes met pakken :). Vraag mij niet om advies aangaande inpakken, ik neem altijd veellll te veelll mee hihihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt super leuk Daan.. Kan ik je ook volgen vanuit Australiƫ op je blog? Wil natuurlijk wel op de hoogte blijven..

  Heel veel plezier!

  Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...