dinsdag 17 augustus 2010

Book to buy: Ego's en andere ongemakken

Voor mijn verjaardag (alweer enkele maanden geleden) kreeg ik het boek Ego's en andere ongemakken geschreven door Roos Vonk cadeau. Ik heb inmiddels driekwart van dit boek (dat vol staat met losse columns) gelezen, en ik moet zeggen dat ik het een erg interessant en grappig boek vind. In iedere column komt een ander onderwerp aan bod (die vallen onder psychologische verschijnselen uit het dagelijks leven), waarvan de meeste heel herkenbaar zijn of je aan het denken zetten. Hieronder kun je een beschrijving lezen van het boek. Prijs: € 18,95 en te bestellen via onder andere Bol.com.

We herkennen vaak wel de opgeblazen ego's van anderen, maar niet die van onszelf. Treffend beschrijft Roos Vonk de dwalingen van de menselijke geest, zoals de illusie dat je later wél tijd hebt, waarom seks op economie lijkt, waarom slijmen werkt, hoe machtige mensen hun realiteitszin verliezen, hoe bonussen het ego behagen en de wijsheid ondermijnen, waarom politici discussiëren over besluiten die ze allang genomen hebben, waarom mensen volharden in onbeantwoorde liefdes, waarom brainstormen effectief líjkt maar het niet is, waarom 'jezelf zijn' zo moeilijk is, en vele andere herkenbare psychologische verschijnselen uit het dagelijks leven.

Roos Vonk is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is zij freelance trainer en adviseur. Ze heeft ruime ervaring met coachen en adviseren, en weet haar inzicht in alledaagse strubbelingen feilloos te integreren met wetenschappelijke kennis over de menselijke natuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...