dinsdag 24 mei 2011

Book to buy: En wat als dit liefde is

Een tijdje geleden tipte mijn nicht me over het boek 'En wat als dit liefde is' van Sophie van der Stap (auteur van 'Meisje met negen pruiken'). Toen ik afgelopen weekend een boekenbon voor mijn verjaardag kreeg wist ik meteen dat ik deze titel eindelijk eens zou gaan aanschaffen. Daarom stapte ik vandaag onze mooie boekhandel binnen (wat een paradijsjes is dat toch!) en verliet de winkel met dit aantrekkelijke boek (de omslag is erg cute!) onder mijn arm. Ik heb nu een aantal hoofdstukken gelezen en tot zover spreekt het boek mij ontzettend aan. Mijn verwachting is dan ook dat ik het deze week uit zal hebben en er een erg positief eindoordeel over zal hebben. Omdat ik hier vrij zeker van ben leek het me leuk om er vast een Book to Buy op LittleDNLL aan te besteden. Ik ben erg benieuwd of er mensen zijn die dit boek al hebben gelezen en zo ja, wat je er van vond. Hieronder een korte omschrijving van het verhaal.

En wat als dit liefde is vertelt over de bijzondere vriendschap tussen de 28-jarige Tara en de 63-jarige mevrouw De Grenelle. Tara doet in het sociale hart van Parijs de ene ontdekking na de andere en verslijt menig vriendje. Mevrouw De Grenelle observeert haar buren in de straat en verwerkt haar ervaringen ’s nachts in een studie naar de waarheid achter de dingen.
Beiden snakken ze naar verandering. Tara ziet een mogelijkheid haar oppervlakkige leventje een doel te geven en besluit mevrouw De Grenelle te helpen. Voor beide vrouwen blijkt dat een daad te zijn die hun leven, en hun vriendschap, blijvend zal veranderen.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het nog niet gelezen, maar ben er erg nieuwsgierig naar. Ik ben benieuwd wat je er aan het einde van de week van vindt! Veel leesplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg mooi boek!!! Net al meisje met negen pruiken en het vervolg waarvan ik de naam vergeten ben (iets met blauwe vlinder of zo).

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...