maandag 9 mei 2011

Uit de keuken: cupcakes


Zoals je misschien al had gelezen heb ik gisteren samen met mijn nichtje cupcakes gebakken. Ondanks dat het de eerste keer was dat ik cupcakes maakte waren ze goed gelukt. We hadden heel veel versiersels waardoor we lekker creatief aan de slag konden. Aangezien mijn nichtje en ik allebei chocolade addicts zijn maakten we niet alleen vanille maar ook chocolade cakejes. Verder hadden we drie soorten toppings: marsepein (in diverse vrolijke kleurtjes), roze glazuur en chocolade glazuur met stukjes hazelnoot. Daarbij hadden we ook nog allerlei strooisels en leuke vormpjes voor figuurtjes van marsepein. Wat de volgende keer beter kan is de hoeveelheid beslag per vormpje. Omdat we dachten dat het best flink zou gaan uitzetten in de oven hadden we de vormpjes niet te vol gedaan. Achteraf bleek dat er nog best wat bij had gekund. Ook wil ik volgende keer varianten proberen te maken met zo'n flinke dot botercreme erop. Hierboven wat foto's van onze creaties!

5 opmerkingen:

  1. Zo, echt leuk geworden zeg!! Krijg helemaal zin om ook te gaan bakken! : ) ...Smaakten ze ook zo lekker als ze eruitzien?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed gelukt?! Wat een 'understatement'. Man, man, man, wat zijn ze prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank dames! ^_^ Ze waren idd erg lekker! Mochten jullie soon gaan bakken dan heb ik tips voor de spullen want ben in 5 verschillende shops geweesst :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...